fredag 29. juli 2011

Trondheim







Vi ankom Nidaros- hovedmålet for vår pilgrimsseilias- tidlig torsdag morgen. Etter frokost fikk vi besøk på båten av Einar Vegge og Rune Bratseth som ønsket oss velkommen på vegne av bispekontoret og Olavsfestdagene.




Deretter tok vi fatt på vandringen mot Nidarosdomen. Underveis stoppet vi ved Pilgrimsgården, Olavskilden og Bønnekorset.

















Alle som ville kunne drikke av vannet ved Olavskilden.



Kl 12 var det åpning av Olavsfestdagene på torget. Deretter gikk vi i prosesjon til borggården hvor den offisiselle åpningen av Olavsfestdagene fant sted. Mye flott musikk og sang og hilsener fra flere gjester. Alle kom inn på tragedien på Utøya og Oslo. Det gjorde også Jonas Gahr Støre i sin offisielle åpningstale.


Kvelden ble avsluttet med vandregudstjeneste som bestod av flere stasjoner som hver hadde fokus på ett tema i form av sang, dikt, bibeltekster og tektser fra Olavs liv. Noen deltok fra start ved Sverresborg, mens andre sluttet seg til underveis. Alle pilgrimene møttes i Vår Frue kirke, også de som valgte å først få med seg Salmekveld i Borggården. Etter samlingen vandret den store flokken med pilgrimer som hadde kommet til Nidaros fra flere land og på ulike måter, den samme ruten som vi hadde vandret tildigere på dagen og endte opp på den siste stasjonen i Nidarosdomen til Olavsvaka.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar