lørdag 30. juli 2011

Olsokhøymesse og Stiklestad







Etter frokost gikk vi enda engang til Nidarosdomen, noen til fots og noen med buss. Mange av oss hadde en følelse av at det var søndag når vi sammen med pilgrimer og mange andre deltok på Olsokhøymesse i en fullsatt Nidarosdom. Opplevelsen av FELLESSKAP - som var dagens ord på vår pilgrimsseilas, ble mer enn bare ord gjennom opplevelsen av denne høymessen. Både fellesskap i forhold til Gud og mennesker og det å få tilhøre en kirke som har røtter i flere land. H. E Kardinal Kurt Koch fra Vatikanet var speseilt invitert og deltok i messen. Oså her ble tragedien på Utøya og i Oslo markert gjennom sang og lystenning og en representant fra AUF deltok i forbønnsdelen. Etter høymessen ble Olavsstatuen høyt oppe på vestveggen bekranset.


Så bar det ned til båten hvor vi fikk deilig middag før vi satte oss i busser som kjørte oss til Stiklestad hvor vi skulle oppleve " Spelet om Heilag Olav" . Et spel som har blitt oppført siden 1954 og som involverer ca. 700 personer i og omkring forestillingen. Til nå har mer enn
790 000 personer sett forestillingen om Olav Haraldssons fall på Stiklestad. I løpet av vår pilgrimsseilas har vi fått repetert ulike deler av historien gjennom foredrag og informasjon på flere av stedene vi besøkte, og denne levendegjøringen av historien krydret med musikk, sang og dans ble derfor en flott oppsummering av den betydning det har fått for vårt land og vår kultur. Årets forstilling med Bentein Baardson som regissør nedtoner kamphandlingene og framhever Olavs kristne overbevisning og tegn og under som fulgte i hans fotspor.






































Olavsstatuen og minnestøtta på Stiklestad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar